KOZMETIKA

POČETNA / KOZMETIKA

Pasta za zube

790,00 RSD


Dejstvo: Pasta osvežava dah, blagotvorno utiče na desni i ublažava bol. Ne sadrži konzervanse, fluoride i veštačke boje i arome. Pasta je bezopasna za decu. Uklanja zadah iz usta i daje prijatan ukus i miris. Polira i održava belinu zuba. Održava normalnu pH vrednost usne duplje. Izuzetno se pokazala kod upale desni, krvarenja, paradentoze. Otklanja zubni kamenac.
NAČIN PORUČIVANJA


Zapremina: 300g


Osvežavajuća aromatična pasta za zube na bazi gline, bez penušavaca, održava na prirodan način higijenu usne duplje. Polira i održava belinu zuba. Eterična ulja daju joj antiseptičko i adstrigentno dejstvo. Osvežavajuća aromatična ekološka pasta za zube uklanja zadah iz usta i daje prijatan ukus i miris.

Glina (bentonit) ima najbolju kombinaciju silicijuma i aluminijuma zato ima izuzetna emulgaciona dejstva, tako da ne zahteva natrijum laurilsulfat – penušavac koga ima svaka penušava pasta za zube (i sva sredstva za pranje suđa). Samo penućanje u ustima ne podrazumeva i racionalno ispiranje zubnih naslaga. U svetu su popularnije nepenušave paste za zube, jer su bez hemijskih površinski aktivnih supstanci.


Način upotrebe: Suvom ili vlažnom četkicom zahvatiti pastu i prati zube bez naknadog kvašenja četkice vodom. Nakon pranja isprati vodom. Ako ste već navikli na svoju zubnu pastu možete je obogatiti pastom na bazi gline. Na prethodno opisan način naneti pastu na bazi gline a preko nje zubnu pastu zapremine zrna graška. Ovaj postupak možete koristiti dok se ne naviknete na čistu glinu (postepeno smanjujući penušavu pastu).


Kod upale desni: Prstom zahvatiti pastu na bazi gline i utrljati na desni neposredno pre spavanja. Sa tako nanešenom glinom prespavati, a ujutru isprati vodom.

Kamenac: Pranjem zuba ovom pastom i njenim povremenim nanošenjem (2-3 puta nedeljno) kao kod upala desni vremenski eleminiše kamenac.

Paradentoza: Isti postupak kao i kod kamenca.


Sastojci: Glina, soda bikarbona (bez aluminijuma), glicerin, eterična ulja, karanfilic, mirika

Čuvanje: Na sobnoj temperaturi, na tamnom mestu, van domašaja dece.

Rok trajanja: 2 godine.

Zapremina: 300g

Ostavi komentar