TINKTURE

POČETNA / TINKTURE

Ženska formula

1.190,00 RSD

Način upotrebe: Od 70 kapi 4 puta dnevno, pa do 140 kapi 4 puta dnevno. Pije se sa vodom, ceđenim sokom ili mlakim čajem. Promućkati pre upotrebe.

Sastojci: Dong kvaj (Angelica sinensis), bobice konopljike (Vitex agnus-castus), koren divljeg jama (Dioscorea villosa), koren valerijane (Valeriana officinalis), list damijane (Turnera diffusa), lobelija (Lobelia inflata), šišarice hmelja (Humulus lupulus), pasiflora (Passiflora incarnata), list uve (Uva ursi), bobice kleke (Juniperus communis), kukuruzna svila (Zea mays L.), koren sladića (Glycyrrhiza glabra).

Čuvanje: Na sobnoj temperaturi, na tamnom mestu, van domašaja dece.

Rok trajanja: Neograničeno

Zapremina: 50 ml


NAČIN PORUČIVANJAZapremina: 50 ml

“Ženska formula” su kapi ( tinktura ) koja podstiče rad hipofize, jajnika, materice, lučenje hormona i normalni mesečni ciklus. Takođe podstiče normalno funkcionisanje endokrinog sistema, kao i komunikaciju između organa. Ukoliko imate hormonski disbalans ili imate neko autoimuno oboljenje ovo je prava formula za vas. Podstiče normalan ciklus, vraća normalan ciklus. Ova formula sadrži opuštajuće i dijuretičko bilje. Tokom predmenstrualnog sindroma pa čak i menopauze, osetljivost žena postaje povećana – ponekad do tačke eksplozije i normalno, tada svakodnevne obaveze postaju veoma uznemirujuće. Opuštajuće i antispazmatične biljke dodaju ovoj formuli oslobađajući efekat od preosetljivosti koja je uobičajena za vreme mesečnog ciklusa, a još više tokom promene koje se javljaju u kasnijim godinama.

Suštinski sastojci ove biljne formule čije dejstvo je i primarno za rad hormona su dong kvaj, divlji jam i bobice konopljike. Ove biljke se još i nazivaju spasiocima žena.

Dong Kvaj (Kineska anđelika) je jedna od najprodavanijih biljaka na svetu. Latinski naziv glasi Angelica Sinensis. Vrlo je efektivna kod hipogalakcije (smanjeno lučenje mleka kod dojilja), pomaže kod raznih vidova menstrualnih problema i bolova. Аnđelika je jedna od najstarijih lekovitih biljaka koja do dan danas nije izgubila na vrednosti.

Divlji jam je južnoamerička biljka, koja se koristi od davnina. Njen koren se upotrebljava za regulisanje prirodnog hormonalnog stanja u ženskom organizmu. Farmaceutska industrija od divljeg jama pravi progesteron. Međutim, to je postalo previše skupo, pa se sada pravi od konjskog urina.

Bobice konopljike se koriste za lečenje svih ženskih problema, od PMS-a (premenstrualni sindrom) do menopauze. To su bobice sa drveta. To su bobice sa drveta. Najčešće se upotrebljavaju za smanjivanje i neutralisanje fibroznih tumora u mokraćnim kanalima. Konopljika pomaže organizmu u uspostavljanju ravnoteže između estrogena i progesterona time što stimuliše proizvodnju progesterona. Ako se uzima kontinuirano tokom nekoliko meseci, pomaže u uspostavljanju hormonalne ravnoteže i smanjenju simptoma PMS-a. Konopljika ne deluje kao biljni estrogen (fitoestrogen), komponente koje se često koriste za regulaciju ženskog reproduktivnog sistema, već deluje na hipotalamus i hipofizu, male žlezde u mozgu koje kao dirigenti regulišu sve ostale hormone u organizmu. Ona indirektno utiče na povećanje stvaranja progesterona i normalizaciju nivoa prolaktina. Najčešće se koristi kod PMS-a, obilnih menstruacija, neredovnih menstruacija i slabe laktacije (proizvodnje mleka).

Još jedna vrlo česta žalba na predmenstralni sindrom je dobijanje na telesnoj masi i nadimanje usled zadržavanja tečnosti i vode u organizmu. To je razlog zašto ova formula ima nekoliko diuretičkih biljaka u sebi, kao što su uva, kleka i kukuruzna svila. Za najbolje rezultate, koristite jednu bocu “Ženske Formule” svakog meseca, najmanje tokom tri meseca za redom. Možete da nastavite da neograničeno koristite ovu formulu bez negativnih sporednih efekata.

Napomena: Ako neko od korisnika ima religijsku ili emotivnu averziju prema alkoholu, neka svoju dozu (određeni broj kapi tinkture namenjen trenutnoj konzumaciji) ukapa u vruću vodu ili čaj i alkohol će u vidu pare napustiti jedinjenje (ispariti), jer je tačka ključanja etil-alkohola 78,37°C.

Ostavi komentar